Jeugd Competitie Uitleg

DE NAAM 'KIDS WORLD TOUR' IS VERANDERD NAAR COMPETITIE ROOD & ORANJE
Dit jaar is de naam Kids World Tour veranderd. DeKWT heeft plaatsgemaakt voor de Rode en de Oranje competitie, gevolgd door de al bekende Groene competitie. Daarnaast is er gekozen om de Rode en Oranje competitie gedeeltelijk te laten samenvallen met de reguliere competitie.
Voor de speeldagen van de Tenniskids Rode en Oranje competitie vind je op de Tenniskids site. En voor de speeldagen voor de Junioren kun je terecht op de site van de KNLTB (PDF). De hele speelkalender voor 2019 vind je hier.
De KNLTB geeft de volgende adviestijden aan:
Rode competitie: 1 uur
Oranje competitie: 2 à 2½ uur
 
GROEN BLIJFT ZOALS HET WAS
De competitie voor groene spelers was in 2018 al naar de zondag gebracht en zij zijn dus al gewend aan de nieuwe indeling.
 
GEEL WORDT JUNIOR
Na Groen volgde tot op heden nog de categorie Geel, waarin de jeugd voor het eerst op een volledige baan speelde en in aanraking kwam met het tennisspel zoals de senioren het spelen. Ook die naam is nu veranderd. De Gele jeugdtennissers tot en met 17 jaar zijn vanaf nu de Junioren.
 
jeugdlandschap 2019 def
 
TEAMCAPTAIN
Bij elk team Rood, Oranje en Groen hoort natuurljk een teamcaptain. Dit is altijd een van de ouders.
 
Voor de rode en oranje teams bestaan de taken voornamelijk uit inventariseren wie er wel en niet gaan spelen op de dagen zelf, eventueel carpool afspraken regelen en aan de ouders/teamleden doorgeven wanneer er waar gespeeld wordt.
De speeldagen en tijden worden aan het begin van de competitie door de JC doorgegeven is via de KNLTB website ook te vinden (de link hiervoor wordt tegen die tijd toegestuurd).
Tijdens de competitie periode kan het zijn dat door omstandigheden (meestal slecht weer) competitiedagen niet door gaan of van tijd veranderen. Dan neemt de JC contact op met de teamcaptain met de vraag dit door te geven aan het team. Op de speeldagen zelf organiseert de ontvangende club de wedstrijden en de benodigde spullen. Bij de thuiswedstrijden zal er dus altijd iemand van de JC aanwezig zijn.  
 
Voor het groene team zijn de taken net wat anders. Het groene team speelt 4 singels en 2 dubbels. De teamcaptain inventariseert welke spelers welk weekend kunnen en maakt de indeling voor de spelers per speeldag en een rijschema. De captain hoeft zeker niet altijd aanwezig te zijn. Dit mogen natuurlijk ook de andere ouders doen. De teamcaptain neemt contact op met de tegenstander om de tijd af te stemmen en informeert het team hierover. Bij thuiswedstrijden voert de captain de uitslagen in op het formulier en op de KNLTB website. Bij onduidelijkheden kan natuurlijk altijd overlegd worden met de leden van de JC. Op de thuisspelende dagen zal er zoveel mogelijk een JC lid aanwezig zijn.
 
Mocht je vragen hebben mail dan gerust met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beantwoorden je vragen graag.

Sponsoren

AED-informatie