Tennispark is weer open - update 3-4-2018

 

3-4-2018 Update: Het tennispark is weer open. Met dank aan Henk en de parkcommissie voor het harde werken. Vanaf nu kan er als het weer het toelaat weer getennist worden.

 

31-3-2018 Update vrijgeven van onze banen!Het bestuur van Flehite heeft de banen nog NIET vrij kunnen geven.

 

Dat vraagt om uitleg;We begrijpen de vragende blikken, we snappen dat iedereen staat te popelen en het is ook bijna niet uit te leggen dat je op 29 maart in de tuin zit met een zonnetje en een drankje terwijl ‘onze’ banen nog niet bespeelbaar zijn.We sturen ieder jaar op een vroeg onderhoud en hernieuwde aanleg, uitgevoerd door firma Wijnbergen, van onze banen. Dat aansturen en dat aanleggen is dit jaar ook tijdig uitgevoerd. In twee dagen is Wijnbergen er in geslaagd om onze banen opnieuw aan te leggen halverwege maart. Het is echter een illusie om te denken dat dan alles klaar is.

Feitelijk begint het echte ‘zomerklaarmaken’ van de banen dan pas. Dat is het werk van onze Grounds Henk die vanaf 1 maart weer full-time in dienst is van onze vereniging. Hij moet dan de banen verder prepareren wat voornamelijk neerkomt op veel sproeien, walsen, egaliseren, veel sproeien, nog meer walsen, egaliseren etc en vele randwerkzaamheden waar je als tennissend lid vaak geen enkel inzicht in/benul van hebt. Al die werkzaamheden, zowel van Wijnbergen als die van Henk, zijn zeer sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Sproeien met vorst is niet logisch, sproeien op een bevroren baan evenmin.

We weten allemaal dat we drie weken geleden nog met een muts en handschoenen rondliepen in dezelfde tuin waar we vanmiddag in de zon zaten. In die afgelopen drie weken zijn de weersomstandigheden, zeker met de invoering van de zomertijd, gevoelsmatig enorm veranderd. We zijn al weer vergeten dat het thermo-ondergoed nog maar zo kort geleden een absolute noodzaak waren om überhaupt buiten te lopen.Die grote wisselingen in weersomstandigheden hebben echter een enorme invloed gehad op de werkzaamheden die Henk al dan niet heeft kunnen uitvoeren. Ons mooie park, dat zo vaak geroemd wordt, heeft in deze periode van het jaar ook zijn nadelen: als de nachten tegen het 0-punt lopen dan kan je er bijna zeker van zijn dat het op Flehite, in het bos, heeft gevroren. De zon, die wij zo aanbidden in de zomer, kan ons park overdag nog onvoldoende ‘verwarmen’ (staat nog niet hoog genoeg en komt nog niet boven de bomen uit) zodat de vorst ook niet snel uit  de grond komt op voornamelijk banen 1-2 en 5-6. 

Er is, op 31 maart, dus nog een kleine achterstand in het definitief ‘opleveren’ van de banen. We weten dat er op andere plekken – met gravel-  al wel getennist wordt. We moeten ons dan goed realiseren dat deze parken niet de context kennen waarin wij als vereniging onze geliefde sport willen beoefenen; enigszins afgelegen, in het bos, omringd door bomen.

We zijn niet overdreven voorzichtig, we kijken goed naar wat er mogelijk is, we kijken echter ook verder dan alleen vandaag. We willen voorkomen dat iedereen die nu graag naar buiten wil en niet kan wachten in het najaar, tijdens onze toernooien bijvoorbeeld, balen dat ze naar andere parken uit moeten wijken omdat de banen bij een miezerbuitje al blank staan.We hopen op jullie begrip en kunnen melden dat dinsdag 3 april de banen open zijn.

En Henk…? die eet ook zijn eitjes met Pasen maar zal ook dit weekend weer hard werken aan onze banen om ze zo snel mogelijk – maar verantwoord- speelklaar te krijgen. Hij heeft daar veelvuldig overleg over met de PC en dus het bestuur. 

Heet van de pers; dinsdag om 10 uur hangt Henk de netten op en vanaf 13.00 uur zijn de banen dan beschikbaar!

Tot gauw!!Bestuur LTV Flehite

 

Sponsoren

AED-informatie