De voorzitter spreekt: opening seizoen

De voorjaars-ALV is achter de rug,
De parkcommissie heeft de laatste werkzaamheden vrijwel afgerond,
Wijnbergen heeft de banen geprepareerd

We gaan van start

De nieuwe penningmeester heeft al dagenlang een grote glimlach en is de rijkste man van midden Nederland en omstreken. Kortom: het seizoen 2018 kan starten. Oh nee, even nuanceren: wellicht kan het seizoen 2018 snel starten. We hebben gek genoeg nog te maken met nachtvorst en bizarre gevoelstemperaturen op 17 maart en dat heeft zeker zijn invloed op de (on-)mogelijkheden om al buiten te kunnen tennissen. We houden iedereen op de hoogte via onze nieuwe website en/of flashes.

 

Een nieuwe website

Een nieuwe website! Een mooier bewijs dat onze club niet slaapt in de winter bestaat er niet. De communicatiecommissie heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de Jazzentrophee gewonnen en maken deze uitverkiezing gelijk helemaal waar.

Parkcommissie pimpt park

Nog meer wakkere leden in de winter zitten in de parkcommissie; het is voor velen op onze vereniging vaak weer één grote verrassing als zij het park weer betreden in maart/april. Welke mooie en fraaie verbeteringen zijn er nu weer in de winterperiode aangebracht? Ik ga nog niets verklappen maar je kunt om het nieuwste kunststukje van de parkcommissie niet heen als je het park vanaf de parkeerplaats betreedt.

Competitie puzzel gelegd

Vlak na de opening zal de voorjaarscompetitie starten. Het is ook dit jaar weer gelukt om heel veel junioren en senioren de kans te bieden om de kleuren van Flehite te verdedigen en de strijd aan te laten gaan met andere verenigingen. Een hele klus voor de TC en de JC (ook wakkere leden in de winter) waarvoor wij als bestuur erg veel waardering heb. Het samenstellen van de teams is écht een hele forse klus die nooit onderschat mag worden. Dit jaar belooft een bijzonder druk jaar te worden tijdens de competitieweekenden. We zitten prop en propvol. Dat vraagt veel discipline van onze tennissende leden en ik wil hier graag een oproep doen om dit gegeven in het achterhoofd mee te nemen als je naar de club komt en dus met respect om te gaan met de baanindeling en diegenen die dat hanteren (VCL). Heel belangrijk lijkt mij, juist omdat Flehite dankzij die enorme hoeveelheid vrijwilligers die mooie club is die het nu is. Maak het elkaar niet onnodig moeilijk!

Rookbeleid toepassen

Dit jaar wordt er voor het eerst een rookbeleid toegepast en zijn er nog slechts twee plekken op het park waar roken is toegestaan. Deze plekken worden goed aangegeven en zijn dus herkenbaar. Tijdens de ALV in maart is dit beleid toegelicht. Daar is ook gemeld dat het bestuur niet in de rol wil kruipen van ‘handhaver’; we zijn daar met zijn allen verantwoordelijk voor en het bestuur heeft de wens uitgesproken dat wij als leden onder elkaar dit bewaken en elkaar (en onze gasten) netjes aanspreken als er op andere plekken gerookt wordt. In een eerdere ALV werd ook een oproep gedaan om elkaar aan te spreken als we zien dat leden (en/of hun gasten) klakkeloos “troep” achter laten in het clubhuis of op het park. Ruim gewoon jouw spullen op (taart, koek, hapjes, glazen, flessen, borden, bidons, noem het maar op) en zorg er met elkaar voor dat het mooiste park van Nederland ook het mooiste – en schoonste- park van Nederland blijft.

Clubhuis op orde

De bar is gevuld (door nog meer wakkere leden in de winter), de koelkasten weer aangesloten, de schoonmakers zijn al actief geweest dus aan alle randvoorwaarden is ruimschoots voldaan. We hebben er ook echt zin in! Laat de nachtvorst nou maar gauw verdwijnen zodat we zo snel mogelijk – maar verantwoord!- weer ‘los kunnen’ op ons favoriete park. Moet even denken aan die koeien die na de winter weer voor het eerst naar de wei mogen. Hoeveel vrolijkheid stralen die beelden altijd uit!.

Een prachtig jaar

Maak er een mooi en sportief seizoen van met elkaar, geniet met elkaar van onze mooie vereniging en zorg ervoor dat we met zijn allen in november terug kunnen kijken op wederom een prachtig jaar!

Sponsoren

AED-informatie