Jeugd Competitie 2019 Uitleg

Kids World Tour is veranderd in Competitie Rood, Oranje en Groen
vanaf komend jaar gaat de naam Kids World Tour veranderen. De naam Kids World Tour maakt in 2019 plaats voor de Rode en de Oranje competitie, gevolgd door de al bekende Groene competitie. Verder is de clubs geadviseerd de competitie niet te lang te laten duren. Op Flehite hielden we al kortere tijden voor Rood en Oranje en nu wordt dit ook door de KNLTB aangeraden. Rood speelt daardoor 1 uur en Oranje tussen de 2 en 2,5 uur. 
 
Competitie Rood en Oranje in april, mei, juni 2019
Verder gaat er het nodige veranderen aan speelkalender voor de Rode en Oranje competitie. Onderzoek onder clubs, kinderen en ouders wees uit dat de kalender zoals deze de afgelopen jaren werd gehanteerd, best wat te wensen overliet. Zo werd de start van de competitie als erg vroeg ervaren. Kinderen begonnen doorgaans al in maart aan de competitie en dan was er op de clubs vaak nog maar weinig bedrijvigheid en kon het nog behoorlijk koud zijn. Op Flehite was het op dat moment bovendien een uitdaging om alle duels gespeeld te krijgen omdat we vaak nog niet eens open waren. Verder werd bij veel andere clubs de speelpauze in april en mei lang niet door iedereen als prettig ervaren. Voor ons als JC was het wel prettig want er hoefde minder om geboekt te worden, maar voor de kinderen was het soms lang wachten voor er weer gespeeld kon worden. Daarom wordt er voortaan gespeeld in april, mei en juni. Dat betekent wel dat in 2019 de jeugdcompetitie en reguliere competitie deels zullen samenvallen. Een uitdaging dus voor Flehite die naaste een drukke jeugdcompetitie ook een volle volwassenen competitie heeft. We zullen naar  verwachting regelmatig uit moeten wijken naar andere clubs.
 
Groen blijft zoals het was!
De groen competitie was dit jaar al naar de zondag gebracht en zijn dus al gewend aan de nieuwe indeling.
 
Geel wordt Junior
Na Groen volgde tot op heden nog de categorie Geel, waarin de jeugd voor het eerst op een volledige baan speelde en in aanraking kwam met het tennisspel zoals de senioren het spelen. Ook die naam verandert. De Gele jeugdtennissers tot en met 17 jaar zijn vanaf 2019 de Junioren.
 
En ook wat betreft de competitie, de Open Toernooien en de jeugdranglijst voor de Junioren gaat een aantal zaken veranderen. Het competitieaanbod wordt overzichtelijker, waardoor er sprake zal zijn van kortere reisafstanden en kleinere niveauverschillen.  Bovendien wordt het aanbod van toernooien, de toernooikalender en het systeem van de jeugdranglijst zo hervormd, dat alle kinderen voldoende speelmomenten én voldoende rust krijgen. En het niveau van de spelers komt beter tot uiting in hun ranking. 
 
Vanaf nu kun je bij Flehite je weer inschrijven voor de rode/oranje/groene competitie. Geef je op via het formulier op de website. Samen met trainers Daan en Bojan zullen we de kinderen op kleur en team indelen. We kijken bij de indeling eerst naar de kleur en dan naar vriendjes/vriendinnetjes in een team. We zullen voor de kerst een voorlopige indeling bekend maken. De definitieve indeling komt rond begin maart als de KNLTB de locaties bekend maakt. 
Mocht je vragen hebben mail dan gerust met de Jeugdcommissie of de Kidsworldtour commissie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beantwoorden je vragen graag.

Sponsoren

Vloggers gezocht

Ga jij voor Flehite vloggen?