Jeugd toernooien 2019 Uitleg

WIJZIGINGEN JRT (Jeugdranglijst toernooien)

De naam jeugdranglijsttoernooien (JRT) verandert per 2019 naar KNLTB Junioren Tour. In de Junioren Tour hebben de speelcategorieën geen sterren meer. Je speelt nu een Goud, Zilver of Brons toernooi. De één ster toernooien vallen nu onder de Open Junioren Toernooien.

Elke speler speelt minimaal twee partijen per toernooi. Enkelspeltoernooien worden gespeeld in een afvalschema 16, dubbelspeltoernooien worden gespeeld in een schema 8. Als je in de eerste ronde wordt uitgeschakeld speel je een tweede wedstrijd tegen iemand die ook meteen is uitgeschakeld (verliezersronde).

De speelkalender loopt nu volgens het kalenderjaar, de toernooien zijn beter over het jaar verdeeld en vallen niet meer in de kerstvakantie.

 

toernooien jeugd 2019

 

WIJZIGINGEN OPEN JEUGDTOERNOOIEN

Over de hele linie noemen we de voormalige Gele jeugd tot en met 17 jaar nu Junioren. Dus ook de naam Open Jeugdtoernooi verandert mee naar Open Junioren Toernooi.

Er zullen meer kortere toernooien georganiseerd worden die gemakkelijker planbaar zijn omdat kinderen ook graag met vriendjes willen spelen. Vanaf 2019 zullen deze vormen steeds meer aangeboden worden. Kijk voor Tenniskids op tenniskids.toernooi.nl en voor Junioren op MijnKNLTB.nl.

 

DISTRICTS JEUGD KAMPIOENSCHAPPEN KRIJGT ANDERE NAAM

En tot slot wordt Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK) veranderd in Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) met een hele nieuwe agenda. Alle kampioenschappen zullen plaatsvinden in dezelfde week, namelijk de centrale week van de meivakantie. Het Tenniskids leeftijdenadvies wordt vanaf nu gehanteerd. En tot slot worden er ranglijstpunten toegevoegd aan het toernooi.

 

 tenniskidsPJK 2019

 

Meer hierover lees je op de site van de KNLTB.

Sponsoren

AED-informatie